Onze nieuwbouwkrant!

20 - 10 - 2017

Juno Vastgoed heeft een groot aanbod aan nieuwbouw in de regio. We bieden verschillende projecten aan in alle mogelijke bouwfases: lees verder voor meer info!

Lees meer

Een tweede of verhuurde woning - wat met uw belastingaangifte?

18 - 05 - 2017

Indien u slechts één woning bezit en er zelf in woont en afbetaalt dan zal uw aangifte vrij eenvoudig zijn. Er zijn wel nog een groot aantal bijkomende omstandigheden waarbij u de fiscus dient in te lichten over uw woonsituatie.

Lees meer

Leegstand in Zottegem

10 - 05 - 2017

Vraag je je af hoe het zit met belasting op leegstand in Zottegem? Dan vind je hier meer info over hoe dat precies zit!

Lees meer

Met vastgoedstyling verkoopt uw huis beter!

16 - 12 - 2016

De eerste indruk bij de verkoop van een huis is héél belangrijk en daarom wordt steeds meer een beroep gedaan op vastgoedstylisten. Vastgoedstyling bewees zijn nut de afgelopen jaren in verschillende landen en dit dringt nu ook door in België.

Lees meer

Zo houd je spinnen buiten: 5 tips

20 - 10 - 2016

Niemand ze graag komen maar spinnen zijn eigenlijk vrij onschuldig. Tijdens de herfst zoeken ze de warmte van binnen op. Hier enkele tips hoe je ze kunt buiten houden met natuurlijke middelen.
 

Lees meer

Meerwaardebelasting bij verkoop

06 - 04 - 2016

Stel dat je een tijdje geleden een woning hebt gekocht die je nu opnieuw van de hand zou willen doen. Moet je daar dan meerwaardebelasting op betalen of niet? En hoeveel bedraagt die meerwaardebelasting dan?

Lees meer

Huren met proefcontract

03 - 03 - 2016

De Vlaamse regering overweegt een proeftijd van 1 jaar in te voeren bij verhuur aan kwetsbare groepen zoals bijvoorbeeld allochtonen of alleenstaande ouders. Gedurende die periode stelt een derde zich borg zodat de verhuurder zeker is dat hij zijn huurgeld ontvangt. Zowel verhuurders, huurders als makelaars reageren voorzichtig positief. De grote vraag is wie dan wel borg zal willen staan.

Lees meer

BTW tarief renovatie stijgt!

10 - 12 - 2015

Het uitvoeren van renovatiewerken aan een woning of een appartement kan vandaag tegen 6% btw (in plaats van 21%). Op voorwaarde dat de woning langer dan 5 jaar geleden in gebruik genomen is. Vanaf 1 januari 2016 zal deze ouderdomsvereiste worden verhoogd naar 10 jaar!

Lees meer

Huurder domicilieert zich niet

20 - 10 - 2015

U verhuurt een woning als hoofdverblijf maar na enige tijd blijkt dat de huurder er zijn hoofdverblijfplaats toch niet vestigt. Welke gevolgen heeft dit voor de belastingen op tweede verblijven?

Lees meer

Vergeet de modernisering van uw lift niet !

28 - 05 - 2015

Vermijd stevige boetes door liften tijdig te moderniseren

Lees meer