U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Vergunning voor publiciteit

De uitbater van een handelsruimte of een zelfstandig advocaat wenst publiciteit te maken voor zijn nieuwe zaak en plaatst een mooie lichtreclame. Is dit nu vergunningsplichtig? Dat hangt af van verschillende omstandigheden.

Steeds vergunningsplichtig

A/ Vrijstaande reclame (niet bevestigd aan een vergund gebouw)
Voor de plaatsing van een vrijstaand publiciteitsbord is altijd een vergunning nodig. Dus indien het publiciteitsbord losstaat van een gebouw en bijgevolg vrijstaand is, dient u een vergunning aan te vragen. 
B/ Bevestigd aan een vergund gebouw
1/ Een lichtgevende publiciteit (met directe verlichting) dient altijd vergund te zijn, dus voor een lichtbak met publiciteit is een vergunning verplicht.
2/ Indien de totale oppervlakte van de reclame groter is dan 4m² (zowel verlicht als niet verlicht), moet het reclamepaneel of spandoek vergund worden.


Vrijgesteld van vergunning

1/ Publiciteit kleiner dan 4 m² bevestigd aan een vergund gebouw (geen sprake van verlichting of belichting) heeft geen vergunning nodig.
2/ Belichte publiciteit kleiner dan 4 m² bevestigd aan een vergund gebouw is vrijgesteld. Let op het verschil zit hem in een paar lettertjes: verlichting en belichting: terwijl een lichtbak met publiciteit (= verlichting) altijd moet vergund zijn, is dat niet het geval wanneer het belicht wordt. In plaats van voor een lichtbak aan uw gebouw te kiezen kiest u beter voor publiciteit met spotjes erop gericht (= belichting).

Meer info vindt u op de website van ruimtelijke ordening.

 

Terug naar boven
Sluit menu Juno Vastgoed